Spaghetti alla carbonara

de ralu_ca in Spaghete, 3 Ian 2014 | 14330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghetti barilla
  • 200 g bacon mai carnos sau sunculita taraneasca
  • o lingura ulei de masline
  • 300 g pecorino sau parmesan proaspat razuit
  • un ou intreg + un galbenus
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intr-o oala mare, am pus la fiert cel putin 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, condimentam cu sare (foarte putina insa, pentru cabaconul si branza vor oferi aroma pastelor) si fierbem, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Cat timp fierbem spaghetti, ne ocupam de sos: taiem baconul in cubulete si le prajim in uleiul de masline incins intr-o tigaie incapatoare. Baconul trebuie prajit pana grasimea devine transparenta si cubuletele sunt crocante. Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol amestecam oul, galbenusul, parmesanul dat pe razatoare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, puneti 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam apoi si baconul prajit si amestecam bine, apoi la final punem si spaghetti fierbinti, scoase direct din apa, fara a le scurge in sita sau a le trece sub jet de apa. Amestecam bine pastele cu sosul, potrivim de sare si piper si…

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Tuxedo 1

06.01.2014, 03:29

pfoai ce pofta mi-ai facut! trebuie sa fac si eu zilele astea!

JulyCris 1

27.03.2014, 16:28

Rucsy 1

11.04.2014, 12:29

sunt delicioase, le fac si eu, eu pun unt in loc de ulei si cascaval afumat in loc de parmezan...familia mea le adora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]