Paste cu somon afumat

de alinutza1983 in Spaghete, 13 Ian 2011 | 7264 vizualizari

 

O combinatie tare reusita....

 

INGREDIENTE

  • 150 gr somon afumat
  • 1 ceapa mica ( eu am folosit rosie)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/8 vin alb sec
  • 300 gr frisca nebatuta (sau smantana pentru gatit)
  • 400 gr paste ( eu aveam doar spaghetti in casa , dar merg si alt timp de paste : de ex farfalle )
  • piper proaspat macinat,
  • sare ( dupa gust )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon afumat:

1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.

2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi se condimenteaza cu sare si piper.

3. Pastele fainaoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata; la sos se adauga somonul si se lasa cca 1 min, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara , se adauga sosul de somon, se amesteca si se servesc imediat. Optional putem pune frunze de busuioc proaspat ( mie imi place foarte mult ! )

Pastele acestea sunt o combinatie tare interesanta pentru cei carora le place somonul fumee.... mie una mi-a placut tare mult, dar sora-mea nu a fost asa incantata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara