Crema de patiserie

de Doralinda in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 14594 vizualizari

 

E o crema care o putem folosi la multe deserturi, si poate fi combinata chiar si cu alte creme, cum ar fi de ciocolata, sau capsuni...

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca(ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (ceai) lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • 1 ceasca(ceai) smantana (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de patiserie:

Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul de lapte il fierbem si turnam peste compozitia de oua cu faina amestecand repede ptr a nu face cocoloase! Lasam la foc mediu si amestecam pana incepe sa fiarba, apoi micsoram focul si lasam sa mai fiarba cca 15 min pana se ingroasa, dar amestecand tot timpul!Luam de pe foc, si punem si untul cu vanilia si amestecam pana devine omogen. Daca crema a devenit prea groasa, putem adauga putin lapte cald pana ajunge la compozitia pe care o dorim. Daca crema e prea lichida, atunci amestecam putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si adaugam la compozitie si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa. Ptr a se raci, e indicat, sa punem o folie transparenta de plastic deasupra vasului ptr a nu face o crusta deasupra.

E gata ptr prepararea desertului vostru! Cand s-a racit, putem adauga optional si smantana ( eu nu am folosit, dar asa am gasit reteta)

TIPS-URI

1

Crema se poate tine timp de 2 zile la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu nucă - Super delicioase și extra rapide

pe 18.10 la 13:57

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

pe 18.10 la 13:33

Desert Amarela - Reteta delicioasa, la pahar

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]