Salau bonne femme

de silvi0ara in Salau, 31 Ian 2011 | 13044 vizualizari

 

Stiti ca eu nu ma prea omor cu pestele,dar cum m-am pricopsit cu 2 salai,am zis sa incerc ceva ce m-ar tenta si pe mine,asa ca am gasit pe net aceasta reteta,facuta cu mici modificari dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de salau
  • 300 ml lapte
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml smantana dulce
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 300 grame ciuperci albe
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă alba
  • 1 legătură de patrunjel
  • 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bonne femme:

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt.

Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu putina sare şi piper. Dam fileurile de pește prin faina, pe ambele părti.

Încingem untul si uleiul într-o tigaie, Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pana se rumeneste,nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.Apoi il scoatem pe hartie la scurs.Dupa aceeia il asezam in tava peste cepa si patrunjel. Se incinge cuptorul la 160 de grade.

Intr-o  cratita topiti 50 de grame de unt impreuna cu uleiul,pentru prepararea sosului. Adăugaţi 3 linguri de faină şi amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.

Stingeti cu lapte şi vin amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. (La reteta originala se foloseste supa de peste,dar mine nu imi place asa ca am ales varianata cu lapte.)Adaugam foaia de dafin si nucsoara,apoi punem ciupercile si lasam totul sa fiarba la foc mic 6-8 minute pana se patrund bine.La final adaugam smantana dulce si asezonam cu sare si piper si putina pudra de usturoi.Turnam acest sos peste pestele din tava si dam la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste deasupra.Se serveste impreuna cu cartofi natur sau cartofi duchesse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne femme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste