Salată de fasole păstăi cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Salate, 6 Iul 2012 | 4911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole galbenă lată,
  • 1 dovlecel,
  • 4 fire de ceapă verde,
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat,
  • 1 lingură oțet de mere cu miere,
  • o linguriță miere,
  • o lingură ulei de măsline,
  • o căpățână usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de fasole păstăi cu dovlecei:

Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două. Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele. Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15 minute. Dovlecelul se pune și el la fiert separat în altă crăticioară, în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5-7 minute. Atât fasolea păstăi, cât și dovleceii se scot într-o strecurătoare, apoi se pun într-un castron.

Amestecăm bine uleiul cu oțetul, usturoiul pisat, mierea și mărarul. Adăugăm în castron peste păstăi, ceapa verde tocată și sosul preparat. Condimentăm cu sare și piper. Amestecăm ușor și dăm la rece. Servim ca atare sau lângă o fripturică.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de fasole păstăi cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]