Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

de anca_rm in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 4910 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din Cartea regala de retete , dar nu am respectat-o intocmai . Este cu green sugar si a fost un succes , fiind o chestie mai altfel . Se poate servi cu frisca .

 

INGREDIENTE

  • -750 gr rubarba
  • -coaja de la o lamaie
  • -100 gr green sugar
  • -750 ml vin spumant
  • -10 gr gelatina
  • -apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar:

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.

Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.

Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.

Dizolvam gelatina in putina apa rece .

Intr-o alta oala puneti la incalzit  vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place  si de preferinta dulce sau demisec.

Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatina dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.

Oprim focul .

In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant . Lasam sa se raceasca  la temperature camerei si apoi punem la frigider .

Este foarte bun daca folositi un vin spumant bun . 

TIPS-URI

1

green sugar poate fi inlocuit cu zahar

2

gustati ca sa vedeti cat de dulce este si mai adaugati indulcitor/zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]