Reteta de silvoita - magiun de prune

de Catalina L in Dulciuri, 14 Sep 2022 | 3608 vizualizari

 

Iata ce reteta de silvoita - magiun de prune am pregatit noi!
Ai nevoie de doua ingrediente: prune, otet de mere.
Dupa reteta Mihaelei : https://www.bucataras.ro/retete/silvoita-de-prune-fara-zahar-65188.html
O reteta ardeleneasca de magiun fara zahar. 
Simplu de facut caci o uitati pur si simplu la cuptor.
Minunata, testata (facuta in 2021) si adoptata. 
 

 

INGREDIENTE

  • Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de silvoita - magiun de prune:
  • 1,8 kg de prune
  • 40 ml otet de mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de silvoita - magiun de prune:

Cum se prepara Reteta de silvoita - magiun de prune

Am folosit un vas din lut. Va recomand pentru acest tip de vas sa demarati tot timpul gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.

Prunele se aleg si se spala.
Se rup in jumatate si se scot samburii.
Intr-o oala de lut sau de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei.

Se pun prunele in oala.
Se acopera si se introduce in cuptor. Se incalzeste cuptorul la 170°C si se gateste 3 ore.

Nu se amesteca deloc. Se lasa sa se raceasca in cuptor. A doua zi se pune din nou la cuptor si se gateste inca 2 ore - 2 ore si jumatate. Se poate mixa daca doriti. Fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.
Se inchid bine si se intorc cu gura-n jos.
Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.
Se pastreaza in camara.

Vezi si reteta de Silvoita de prune fara zahar.

TIPS-URI

1

reteta pentru 3 borcane de 500 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de silvoita - magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crumble cu prune si nuci