Ne bucurăm de savoarea prunelor și pregătim o prăjitură care te va cuceri cu gustul ei bun și crusta crocantă.
Pentru Prăjitura cu prune - Desertul delicios de toamnă, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, unt, lapte, făină, prune și fulgi de migdale.
Cum se prepara Prăjitura cu prune - Desertul delicios de toamnă:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Curăță prunele de samburi și taie-le în cuburi sau fâșii.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă zahărul alb și pe cel vanilat, un praf de sare și mixează bine până devin spumoase și își dublează volumul. Adaugă laptele, untul topit, făina, praful de copt și omogenizează.
Toarnă aluatul în tava de copt și așază prunele tăiate pe toată suprafața. Presară deasupra fulgi de migdale și zahăr brun.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. O poți tăia doar după ce s-a răcit de tot. Pudreaz-o cu zahăr și servește o porție generoasă.