Prune cu orez

de mamaieelena in Mancaruri de post, 2 Mar 2011 | 21141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Toate se vor masura cu aceeasi cana de ceai:
  • 1 cana cu orez
  • 1 cana cu prune uscate fara samburi
  • 3 cani cu apa calda
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita cu scortisoara (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune cu orez:

Intr-o cratita care se poate pune apoi la cuptor se pune uleiul la incins si se adauga zaharul se lasa pana se maroneste. Intre timp se spala bine orezul si dupa ce zaharul s-a inchis la culoare se adauga si orezul cu scortisoara si sarea se amesteca bine. Apoi se va turna apa fierbinte (cele 3 cani de ceai cu apa) si prunele se lasa sa clocoteasca putin pe aragaz dupa care se poate pune in cuptorul incins (depinde de cuptor) 30-45 minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:56

cat de mult imi placea cand eram mica!

mamaieelena 1

04.03.2011, 13:53

divainbucatarie, daca-ti placeau asa de mult atunci te rog acum sa incerci si de la mine sunt delicioase

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]