Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide

de miremirc in Prajituri, 31 Iul 2011 | 42562 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 12 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura :

  • 600 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 4 lg gris
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 lg zahar
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide:

 Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

  Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie pentru copt) si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim umplutura.

  Pentru umplutura : amestecam cu mixerul toate ingredientele cu exceptia stafidelor, pe care le adaugam la final si turnam peste blatul aproape copt din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de blat si dam la cuptor pana se coace (cam 50 minute).

  Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem. Putem sau nu sa presaram zahar pudra (cu aroma de vanilie).

Sper sa o incercati pentru ca este absolut delicioasa!
Sursa mea de inspiratie : http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]