Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

de MonaMimi in Prajituri, 17 Noi 2012 | 176289 vizualizari

 

 Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa, perfecta ca si gust, savurata cu mare pofta de catre toti cei din familie sau musafiri.
Crema fina si blatul gustos cu nuca desavarsesc aceasta prajitura de casa.
Pentru Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, oua, faina, zahar, frisca, biscuiti, cafea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

Blat:

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 500 ml frisca batuta
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • o cana cafea indulcita
  • 400 g crema de ciocolata din comert
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa:

Cum se prepara Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

Blat: Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt.

Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dai la cuptor, la foc potrivit.

Cand e copt blatul il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea.

Crema: Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa, le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.

Cand e gata crema, lasi amestecul la racit, apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.

Pui crema peste biscuiti, ornezi prajitura cu cacao si o lasi la frigider 2 ore.

Incearca si reteta de Prajitura Deliciu sau delicioasa Prajitura Tosca. Alta prajitura delicioasa pe care merita sa o prepari este si Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

07.09.2013, 13:07

peste blat se pune crema de ciocolata apoi biscuti peste biscuti punem crema de frisca

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

MonaMimi 1

30.12.2013, 13:00

am folosit frisca hulala,am incercat si eu cu alta frisca si nu am fost multumita ,ideea e sa amesteci frisca cu crema pana la omogenizare nu sa o mixezi pt ca se taie,sper ca data viitoare sa-ti iasa crema

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]