Prajitura Fanta

de LC in Prajituri, 5 Mai 2013 | 12257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • un praf de copt
  • Crema de branza:
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahar pudra
  • Budinca:
  • 850 ml suc fanta
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi cele 6 linguri de zahar, uleiul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina praful de copt  si cacaoa. Punem compozitia intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 de minute ( testam cu scobitoarea). Lasam la racit.

Pentru crema vom freca untul cu zaharul pudra si apoi adaugam branza de vaci. Turnam crema de branza peste blatul complet racit.

Pentru budinca vom pune 700 ml de fanta la fiert. Intr-un bol amestecam cele doua plicuri de budinca de vanilie cu zaharul si 150 ml de suc. Cand sucul clocoteste adaugam compozitia din bol si lasam sa fiarba pana devine translucida, amestecand mereu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca (fara sa se inchege). Apoi turnam peste crema de branza si o lasam la frigider 4-5 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si mascarpone