Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine

de Moni_alex in Dulciuri, 30 Iun 2015 | 6550 vizualizari

 

O prajitura rapida si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g visine
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar + 3 linguri de zahar
  • 250 ml ulei
  • 12 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de copt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • sirop de visine pentru ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine:

Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua.

Blatul se prepara astfel: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza bine pana se dizolva zaharul apoi se adauga uleiul putin cate putin pana compozitia devine cremoasa.

Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga cate putin in compozitie.

Se adauga compozitia de blat peste visinele din tava si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 50 minute pana se coace si se rumeneste usor deasupra.

Se face testul blatului cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si o lasam in tava 20 minute apoi o rasturnam pe o alta tava astfel incat visinele sunt deasupra.O lasam sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim frisca: mixam smantana pentru frisca pana se intareste bine, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar pudra si mai mixam la viteza mica foarte putin.

Dam frisca la rece.

Cand s-a racit prajitura, adaugam frisca peste visine si ornam dupa preferinte.

Am taiat prajitura bucatele si am ornat cu seringa fiecare bucatica cu sirop de visine.

Delicoasa!

 

 

 

TIPS-URI

1

pentru un blat mai mic se poate folosi tava aragazului dar se suplimenteaza si cantitatea de visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]