Prajitura cu mango rasturnata

de Oana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 18961 vizualizari

 

Foarte simpla, rapida, parfumata, buuuna la cafeaua de dimineata :)) Sau alaturi de un ceai, pentru cine nu bea cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 fruct mango copt
  • 170 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 125 g iaurt
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 170 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango rasturnata:

Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt (diametru 20 cm, sau se poate folosi o forma patrata, de sufleu sau o forma rotunda de silicon- fiecare ce are :)))

Fructul de mango se curata si se taie pulpa felii subtri. Se aseaza feliile in tava.

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, sarea, iaurtul, coaja de lamaie si uleiul, cu ajutorul mixerului, pana se obtine o crema fina. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se toarna in ploaie peste amestecul cu oua.

Se toarna aluatul peste fructe, se netezeste si se pune tava in cuptor 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se verifica cu scobitoarea. Daca mai trebuie lasata, se acopera cu folie, sa nu se inchida prea tare la culoare.

Se lasa sa se raceasca in forma 15 minute, apoi se rastoarna pe un platou, indepartand hartia de copt cu grija.

Se presara cu zahar pudra.

Sursa: Reader's Digest "Bunatati la cuptor"

TIPS-URI

1

In aluat se pot amesteca si 30 g fulgi de cocos, pentru un gust deosebit.

2

Se poate servi cu frisca batuta sau cate o cupa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango rasturnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 11:52

mamaaa Oana!!! norc ca am luat obiceiul sa caut prin retetele favorite ale utilizatorileor si iaca asa am descoperit reteta, si cum eu sunt mare fan mango, e fructul cel mai pe gustul meu, si nu stiu cum de nu mi-a dat prin cap sa-l folosesc si eu la vreo tarta! am facut cu el doar salata de fructe si am mancat si asa crud sau in compot.Mersi de idee, arata super si tare as manca o felie acum la o cana de ceai!

Oana 1

09.04.2010, 13:16

Roberta, sa stii e foarte buna praji, pandispan cu mango

alinutzika 1

18.08.2011, 22:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii