Prajitura cu crema de cacao si nuci

de miremirc in Prajituri, 23 Feb 2012 | 30524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 160 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 120 g visine din compot
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • nuci prajite si maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cacao si nuci:

Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema : mixam untul spuma cu zaharul praful, cacao si adaugam visinele fara samburi si stoarse de suc. Cine doreste poate insiropa blatul cu sucul din compot, apoi intindem crema .

Glazura : intr-o craticioara punem cicolata rupta bucatele si frisca lichida; punem pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.

Nucile le punem intr-o tigaie pe foc si le prajim putin, apoi le maruntim cu un cutit sau trecem cu sucitorul peste ele.

Nucile maruntite le presaram peste glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty