Prajitura Alba ca Zapada

de popika_oana in Prajituri, 23 Dec 2014 | 8855 vizualizari

 

Este o prajitura care necesita mai mult timp, deoarece trebuie coapta fiecare foaie separat, insa este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • 8 linguri+250 ml lapte
  • 6 linguri ulei
  • faina cat cuprinde pentru foi+2 linguri faina pentru crema
  • un pachet de unt
  • o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Blatul: Se amesteca 8 linguri zahar, 2 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte si 1 lingurita amoniac, apoi se adauga faina cat cuprinde pentru a face o coca buna de intins. Se fac 3-4 foi care se intind pe spatele tavii de copt si se lasa la cuptor pana devin rumenii. Se procedeaza la fel pentru fiecare foaie in parte.

Crema: Se amesteca 2 oua, 2 linguri de faina, 250ml lapte si 4 linguri de zahar. Se fierbe compozitia, dupa care se adauga un pachet de unt frecat cu 2 lingurite de zahar pudra, apoi se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.

Se pune crema intre foi si se lasa la rece mai mult de 10 ore, preferabil cu un fund de tocat deasupra sau ceva greu pentru a patrunde crema cat mai bine in foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"