Vasilopita

de Doralinda in Prajituri, 2 Ian 2013 | 7501 vizualizari

 

E o traditie greceasca dar si alte tari o au. Am scris un articol despre aceasta traditie de revelion. E ca un chec care poate fi mancat nu numai de revelion!
Am uitat sa fac poze dupa ce am taiat-o ptr ca am facut video, deci o sa postez video.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 110 gr migdale macinate fin
  • 60 gr migdale macinate gros
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 250 gr smantana
  • 250 gr vin alb dulce
  • Samburi de la o rodie
  • zahar pudra ptr ornare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vasilopita:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Amestecam cu mixerul untul netopit, taiat bucati mici cu zaharul pana se omogenizeaza frumos, apoi oprim mixerul si adaugam smantana amestecand usor cu o spatula de plastic, apoi punem cate putina din faina amestecata cu celelalte ingrediente si alternam cu vinul. La urma punem samburii de rodie amestecand usor ca sa nu se "dezumfle" compozitia.

Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa in prealabil cu unt si presarat faina si coacem la cuptor 170C ptr cca 50 minute (depinde de cuptorul fiecaruia, poate chiar si o ora, asa fac eu checurile). Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi o scoatem din tava si presaram zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vasilopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]