Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 4375 vizualizari

 

Din greșeală, am uitat foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână :( Când le-am descoperit mi-ma făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante mi-am adus aminte că vuzusem undeva pe site, cred la Motan, o plăcintă sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • foi de plăcintă Bella 1 pachet,
  • ulei de măsline,
  • iaurt cca 500 ml,
  • brânză de vaci cca. 500 ml,
  • telemea de oi cca 200 g,
  • ouă 2-3 bucăți,
  • ceapă verde o legătură,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • cascaval ras,
  • mix de semințe (susan, in, florea soarelui) 2-3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată:

Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au scat bine se fărâmițează cât se poate lucra cu ele. Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras, telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați, telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele.

Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune umplutura de brânză, se nivelează ca să fie unfirm repartizate, apoi se adaugă un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline. Apoi se presară cașval ras și semințele. Plăcinta se pune la copu în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

după ce se scoate plăcinta din cuptor se acopră cu un șervet până ce se răcește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]