Placinta de dovleac

de liana_geicu in Prajituri, 15 Noi 2009 | 23228 vizualizari

 

un desert bun de te lingi pe degete...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • 700 g dolveac razuit
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se intind cat mai subtiri.

Dovleacul se taie in bucati mai mici si se razuieste.Se caleste putin ca sa se inmoaie cu margarina si zaharul.

Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza dovleacul peste care se presara putin scortisoara. Se intinde si a doua foaie si se asaza peste dovleac.  Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.

Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)

Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

liana_geicu 1

18.11.2009, 22:59

nu stiam ca pune dovleacul crud, cert este ca face cea mai buna placinta de dovleac si cea mai buna paine la test

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie