Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

de Bucataras in Dulciuri, 21 Apr 2024 | 2027 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Vreți să pregătiți ceva dulce și aromat într-un timp scurt? Această rețetă simplă de plăcintă cu vanilie este exact ceea ce căutați! Cu ingrediente ușor de găsit și un proces rapid, veți avea o plăcintă delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi.
      Pentru Plăcinta cu vanilie - rețeta unui desert de casă savuros aveți nevoie de următoarele ingrediente: foi de plăcintă, unt, lapte, ouă, zahăr, afine.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros:
      • Foi de plăcintă (1 pachet)
      • 3 ouă
      • 300 ml lapte
      • 1 plic zahăr vanilat
      • 2 lingurițe esență de vanilie
      • 80 g unt
      • Afine (pentru decor)
      Portii: 1
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros:

      Iata cum se prepara Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros:

      Topiți untul și ungeți fiecare foaie de plăcintă. Împăturiți în două primele două foi unse și asezați-le pe fundul unei forme de tort sau al unei tăvi cu pereți înalți, pe care o veți folosi pentru coacere.

      Întindeți foile de plăcintă într-o tavă de copt, asigurându-vă că acoperă baza și marginile tăvii. Ungeți și următoarele foi cu unt topit pe toată suprafața acestora, după care pliați-le și așezați-le sub formă de rulou, una câte una. Așezați fiecare rulou în tavă, în cercuri concentrice, din ce în ce mai mari, până la acoperirea suprafeței tăvii.

      Într-un bol, bateți ouăle cu laptele, zahărul vanilat și esența de vanilie până când obțineți un amestec omogen.

      Turnați amestecul rezultat peste foile de plăcintă pregătite în tavă și rotiți tava astfel încât aluatul să pătrundă cât mai bine printre pliurile foilor de plăcintă. Puneți câteva afine deasupra compoziției sau presărați-le uniform pe suprafața plăcintei.

      Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, timp de 40-45 de minute sau până când devine aurie și fermă la atingere.

      După coacere, lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi.

      Poti incerca si varianta sarata de Placinta creata cu branza sarata sau reteta de Strudele cu branza, stafide si piersici.

      La fel de gustoasa iese si reteta de Placinta quatro formaggi.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

      ieri la 09:47

      Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

      pe 15.04 la 09:28

      Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

      pe 14.04 la 11:06

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Cheesecake cu fructe de padure