Placinta cu mere (Post)

de Lavinia in Prajituri, 21 Noi 2012 | 44792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g margarina Rama topita
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic drojdie
  • 1 vf lingurita de sare
  • 1 pahar apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g mere razuite si stoarse bine
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (Post):

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.

Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara .

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foile pe folie sau hartie de copt. Se pune prima foaie in tava ,se adauga umplutura si se niveleaza bine apoi se adauga si cealalta foaie (intoarceti foaia cu folia in sus presati bine si dezlipiti incet folia de pe foaie)

Dati la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult) pana se aureste .

Eu am uns-o cu miere si a capatat o culoare tare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (Post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

babi5 1

27.08.2013, 21:54

simona72 1

28.08.2013, 13:04

maerean_alina_maria 1

28.11.2013, 11:21

eu o mai umezeam cu sucul scurs de la mere in loc de miere! dar e buna si asa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]