Piure de cartofi

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 3901 vizualizari

 

Ma-m gindit ca linga rasol merge un pireut ,si-l maninca bine si usor si batrinii mei Bun tare ..cine nu stie sa-l pregateasca ??? dar va spun si eu varianta mea ..

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi:

Se curata cartofii, se spala bine, se taie in patru, se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa-i acopere. Adaugam ceapa intreaga si catelul de usturoi, potrivim de sare, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic, spumam din cand in cand. Cand cartofii sunt fierti se indeparteaza ceapa si catelul de usturoi, apoi strecuram si mixam bine cu mixerul, adaugand laptele fierbinte si uleiul (si daca mai este nevoie completam cu apa de la cartofi). Mixam bine pana devine pufos si cremos.

Piureul este gata pentru a fi servit. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Eu adaug intodeauna o ceapa si un catel de usturoi cand fierb cartofii, fiindca da o aroma foarte buna piureului. Trucul l-am invatat de la un bucatar

2

Cred ca este bun si pentru dieta

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman