Pilaf de dovlecei

de irinaririna in Mancaruri de post, 2 Iul 2009 | 10852 vizualizari

 

Reteta cueasa dintr-o carte de bucate a Editurii Flacara (2009).

 

INGREDIENTE

  • - 2 dovlecei tineri
  • - 2 cepe mai mici/ 1 mare
  • - un ardel gras rosu
  • - o lingura unt
  • - o ceasca de orez
  • - 3 cesti apa
  • - 50 ml ulei
  • - 3 rosii
  • - sare
  • - piper
  • - marar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de dovlecei:

Pentru ca reteta sa fie de post se inlocuieste untul cu ulei.

Se curata zarzavaturile si se spala.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in untul topit. Dupa 2-3 minute se adauga dovleceii si ardelul taiati cubulete, condimente, uleiul si doua cani apa.


Se lasa la fiert cam 5-10 minute pana se inmoaie putin dovlecelul si se adauga orezul ales si spalat. Dupa ce s-a calit si el putin se pun restul de apa, sucul de rosii, se potriveste de sare si se mai dau cateva clocote.

Se pune si mararul curatit, spalat si taiat.
Teoretic urmatorul pas ar fi introducerea acestei compozitii la cuptor pntru 15-20 de minute.
Pentru ca am avut un orez cu bobul foarte subtire nu a mai fost nevoie deoarece a fiert foarte repede pe ochi.
In functie de orez alegeti varianta care vi se potriveste.
Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spankorizo - Spanac cu orez grecesc