Piept de pui cu spanac in sos de smantana

de mirela0911 in Pui, 2 Iun 2022 | 11018 vizualizari

 

Desi nu sunt mare fana spanac, aceasta mancare a fost delicioasa si care merita sa fie preparata mai des. Alaturi de un orez cremos, ne-am lins pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui dezosat
  • sare, piper pentru condimentat
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ceapa alba medie
  • cateva rosii cherry
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 50 g parmezan
  • sare, piper dupa gust
  • o mana buna de frunze de spanac, intregi
  • garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.html
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu spanac in sos de smantana:

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte. Cand au devenit aurii, se scot pe o farfurie se se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in cratita in care s-a rumenit si carnea, in uleiul ramas. Se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi rosiile cherry taiate in doua sau in patru, iar la final usturoiul feliat. Se lasa impreuna 2 minute apoi se toarna smantana pentru frisca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote. Se pune  parmezanul ras, se omogenizeaza si se pune la final frunzele de spanac. Se lasa sa fiarba impreuna cca 3 minute apoi se adauga si carnea si se mai lasa impreuna inca 5 minute, la foc mic. 

Se serveste alaturi de un orez cremos, garnisit cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu spanac in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu piept de pui