Piept de curcan umplut

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 4 Noi 2014 | 11655 vizualizari

 

Friptura de azi este una de sarbatoare.Si cum sarbatorile de iarna se apropie vertiginos,cine nu are pe masa curcanul umplut,se poate rezuma la acest piept de curcan umplut.Este delicios,foarte versatil si gustos.Se poate servi rece,ca aperitiv sau cald,ca fel principal alaturi de o garnitura pe masura.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan (sau jumatate daca e prea mare),
  • maruntaiele de la curcan(ficat,pipota,splina,inima)
  • 4-5 felii de paine,
  • cateva ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • marar verde,
  • patrunjel verde,
  • 4 oua.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut:

Ficatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt.

Painea se pune la inmuiat in apa,apoi se scurge bine si se amesteca cu ciupercile si maruntaiele.Trei oua se fierb tare,apoi se toaca marunt si se adauga in compozitie.Un ou se pune crud pentru a lega compozitia.Se codimenteaza si se potriveste de sare si piper.Se adauga verdeturile tocate marunt apoi se amesteca bine totul pana se omogenizeaza. Pieptul de curcan se cresteaza pe lung,facand un buzunar pe toata lungimea lui.

Se umple cu umplutura de mai sus,se codimenteaza cu sare si piper si se da la cuptor cu un pic de ulei si apa.Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Cand e frumos rumenit si furculita intra usor in piept,se scoate din cuptor. Daca se serveste ca aperitiv se lasa sa se raceasca apoi se feliaza.Daca se serveste ca fel principal,se feliaza cald.Se serveste cu garnitura de legume,orez sau sos de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan la cuptor