Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)

de miki_a in Pastrav, 18 Sep 2015 | 6848 vizualizari

 

O reţetă perfectă pentru cina de acasă! Se face repede, peştele iese delicat, gustos, sănătos, iar mirosul rămăne în hârtia de copt!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline;
  • 1 linguriţă cu sare;
  • piper (opţional);
  • felii de lămâie (lime);
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv simplu la cuptor (en papillote):

Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.

Pregătim hărtiile de copt ce urmează a fi folosite pentru învelirea peştelui (atenţie la dimensiuni, hârtia trebuie să fie destul de mare pentru a putea împacheta peştii, plus că mai trebuie câţiva cm pentru margini).

După ce apa în exces a fost eliminată, ungem peştii cu ulei (într-un strat extrem de fin) şi îi presurăm cu sare (interior şi exterior) şi piper (opţional). Această operaţiune o putem face pe hărtia de copt ce urmează a fi folosită.

Împachetăm peştii, împăturim marginile şi îl punem în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. La jumătatea timpului îl întoarcem.

Servim cât este cald cu mămăliguţă, mujdei, legume coapte, lămâie etc. 

TIPS-URI

1

În funcţie de greutatea păstrăvului, timpul de coacere poate varia! 30 de minute este suficient pentru un păstrăv de 250-300 de gr.

2

Săraţi peştii după gustul personal.

3

Nu folosiţi hârtie de copt siliconată sau bucaţi mici. Hărtia trebuie să fie suficientă pentru a înveli peştii şi a putea împacheta şi marginile.

4

Marginile de hârtie pot fi sigilate cu agrafe de birou (să fie doar din fier,făra înveliş de plastic) sau cu scobitori.

5

Atenţie la abur şi lichid cănd desfaceţi hârtia, să nu vă opăriţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu Bacon (Reteta Video numarul 100)