Pastrav cu miez de nuci

de mirela0911 in Pastrav, 6 Ian 2012 | 5098 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-una din cartile primite de la bucataras.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi de 250g fiecare
  • 20g miez de nuca
  • faina alba
  • 1/2 pahar de rom
  • 10g unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu miez de nuci:

Se curata pastravul, se clateste sub un jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se scutura usor, tinandu-l de coada pentru a elimina excesul de faina.

Intr-o tigaie, se pune untul la topit si se pun pastravii la prajit. La jumatatea timpului de preparare se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Se scoate pestele si se aseaza pe hartie absorbanta ca sa se scurga de grasime.

In sosul ramas in tigaie se adauga miezul de nuca tocat mare si se amesteca. Se stropeste cu rom (eu nu am avut rom asa ca am pus vin alb; oare ce gust are romul?) si se lasa sa se evapore la foc iute.

Se toarna acest sos peste pastravi si se aduce platoul fierbine la masa. Eu am servit alaturi de cartofi natur si lamaie. Pofta sa aveti!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu miez de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marcela1979 1

09.01.2012, 12:25

ce bunatate am ratat aici

mena29 1

09.01.2012, 14:07

Place mult pestele!

mirela0911 1

11.01.2012, 13:28

Miuta Carla Mena si noua ne place tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav in sos de rosii cu vin alb