Pasta de masline

de Ela68 in Mancaruri de post, 5 Ian 2013 | 8417 vizualizari

 

Am cumparat acum cativa ani de la Auchan un borcanel ( made in Italy ) cu pasta de masline, "Bruschetta alle olive" . L-am mancat cu mare placere, insa mi s-a parut destul de scumpicel. Asadar, m-am incumetat sa prepar si eu aceasta pasta. Ingredientele folosite de ei sunt : masline verzi si negre (41%), ardei rosu, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, capere, zeama de lamaie, usturoi, sare, oregano.

Iata si reteta mea de Pasta de masline. Desigur, ea poate fi imbunatatita cu ingredientele de mai sus, dupa placul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr masline ( pot fi combinate, Kalamata si verzi )
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • patrunjel
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de masline:

Scoatem samburii de la masline.

Pentru ca am avut cantitate multa am facut in doua transe. Se pun in blender ceapa si usturoiul curatate, morcovii taiati rondele, maslinele, uleiul si zeama de lamaie si se toaca pana totul devine o pasta.

 Scoatem intr-un castron si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu paine prajita.

Iese un borcan de 800 grame.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu praz si masline