Palmierii... mei

de kamy in Dulciuri, 22 Oct 2010 | 5902 vizualizari

 

usor de facut si bun

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 1 pahar zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 ling.scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmierii... mei:

Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.

Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din  ambele parti spre centru,am presarat iar putin zahar si iar am presat cu facaletul. Cand ajungem la mijlocul foii,unim cele doua fasiute intr-una singura(le-am suprapus).Presam bine cu facaletul si taiem fasia de aluat in bucati cam de 1 cm,pe care le punem in tava de cuptor cu hartie de copt. Le lasam in cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc putin pe partea pe care stau,dupa care le intoarcem si le mai lasam 5 min.

TIPS-URI

1

Am uitat sa fac poze de la inceput,dar sper sa ma fi exprimat pe intelesul tuturor,daca nu,scuzati(oricum mai sunt multe retete de palmieri)

2

In tava,bucatile de aluat trebuie puse la distanta de 5 cm deoarece cresc

3

Sa aveti grija la copt... partea de jos sa fie rumenita putin dupa care le intoarceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmierii... mei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fundite cu dulceata