Paine impletita dublu

de nadina73 in Piine, 7 Apr 2010 | 6714 vizualizari

 

o panine pufoasa si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • pt 2 tavi de cozonac
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar brun
  • 30 g drojdie proaspata
  • 10 lingurite lapte praf
  • 480 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita dublu:

Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf

Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine in forma de cozonac sau..................in ce forma doriti

Unu l-am impletit dublu si unu simplu

Dupa ce ia-ti dat forma dorita i puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit se pune susan ,mac sau chair zahar brun si va avea o culoare foarte placuta

Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade

PS.Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoile impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna,este poza la cea cu mac

Iar cea simplu e impletita in 3 din trei bastoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita dublu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

bita 1

11.04.2010, 23:35

ce fain e crescuta,

nadina73 1

11.04.2010, 23:55

a nu zic ca nu e crescuta,dar alta data crestea si mai bine ,de fapt totul depinde de drojdie

mariac 1

16.04.2010, 01:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pâine cu măsline