Paine cu seminte si rozmarin

de alldaycooking in Piine, 4 Aug 2012 | 3673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita fructoza
  • sare
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura seminte de in
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si rozmarin:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia.

Restul de apa calduta am amestecat-o cu leiul de cocos. Am adaugat treptat din amestecul de lichide si am framantat aluatul. 

Am lasat la dospit la loc caldut. 

Dupa ce si-a dublat volumul am framantat pentru scurt timp  si am lasat din nou la dospit.

Cand si-a dublat din nou volumul am adaugat semintele, rozmarinul si uleiul de masline si am modelat o painica pe care am asezat-o intr-o tava de chec. 

Am facut 3 crestaturi la supra fata painicii si am lasat-o sa mai creasca inainte de a o pune la copt. Dupa 15 minute am introdus painea in cuptor la 180 grade Celsius. 

Cand a fost frumos rumenita am scos painea din cuptor si am stropit crusta cu putina apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]