Paine cu seminte de floarea soarelui

de RuxyRux in Piine, 1 Feb 2012 | 4467 vizualizari

 

Paine iar paine...de casa, evident...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 70 gr unt
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri pline de iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri pline de seminte de floarea soarelui
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Se incalzeste laptele si in el se topeste untul.

Se cerne faina in vasul de framantat si  in mijloc se pune drodia zaharul, sarea pe margine. Se adauga laptele cu untul topit, iaurtul si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.

Se face o bila de aluat  pe care o vom cresta cu un cutit in semn de cruce si se va lasa la crescut o ora si jumatate ... la loc cald.

Se  imparte in cinci bucati aluatul. Se face din fiecare bucata un  sul apoi se aplatizeaza cu mana si se ruleaza. Se aseaza fiecare bucata in forma de paine tapetata cu pergament si se mai lasa la crescut 30 de minute. Se unge cu galbenus se pun semintele( dupa inspiratie, se coace pentru 30- 35 de minute la 180 grade...sau pana este rumena si frumoasa.

Se taie numai cand se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare