Pachetele de primavara

de Brindusa in Mancaruri de post, 8 Feb 2010 | 13275 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea (cu ce am gasit prin casa) a celebrelor pachetele chinezesti

 

INGREDIENTE

  • un morcov mediu, ras
  • un ardei mediu, taiat fasii
  • cateva frunze de varza (salata am avut eu) tocate fasii
  • 1 conserva muguri de soia
  • o mana de orez (ramasa de la masa de pranz)
  • 1 lingura sos de stridii (optional)
  • 2 linguri sos de soia
  • cateva picaturi sos iute (dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 16 foi de orez, pentru impachetat
  • Sosul
  • 4 catei mari de usturoi rasi sau tocati foarte fin
  • 1 lingura sos soia
  • 4 linguri vin rosu
  • 3 picaturi sos iute
  • Pentru prajit, minim 300 ml ulei (de palmier am folosit eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara:

Incinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare si amestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata. Cand sunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si soia, amesteca putin si pune la racit amestecul.

Cand s-a racit, inmoaie hartiile de orez ca aici , pune cate o lingura de umplutura in mijloc si ruleaza pachetelele. Pune-le pe un platou, cu grija sa nu se atinga unul de altul, pentru ca se lipesc.

Pune uleiul de palmier sa se incalzeasca bine, intr-o tigaie sau cratita inalta. Prajeste pachetelele pe ambele parti, cate unul sau doua deodata. Daca pui mai multe se vor lipi unul de celalalt. Scoate pachetelele pe hartie absorbanta.

Amesteca bine ingredientele sosului. Serveste pachetelele stropite cu sos.

TIPS-URI

1

Eu am cumparat mugurii de fasole de la Cora, iar hartia de orez de la magazinul Ki Life

2

daca nu ai hartie de orez, poti folosi foi de placinta

3

in reteta originala se pun taietei subtiri de orez, nu orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Sylvia 1

09.02.2010, 11:45

Superb si eu cautam retetea , o trec si eu la favorite

ionix 1

09.02.2010, 14:04

foarte interesant

Oana 1

11.02.2010, 16:09

Mama, ce-mi plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut