Ostropel de pui

de Patricia Iordache in Pui, 28 Iul 2013 | 17738 vizualizari

 

N-am mai facut de multa vreme acest preparat si mi s-a facut o pofta...Am intrebat sotul si copilul: Mancati niste ostropel? Raspunsul a fost: Oooo, da!!Si faci si o mamaliguta...Asadar...am trecut la treaba si iata ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui inferioare;
  • 1 ceapa mare;
  • 5 catei usturoi+ 3 catei usturoi (pe care ii punem la sfarsit);
  • 1 morcov;
  • 1 lingura cu bulion;
  • 170 ml. pasta de rosii;
  • 700 ml. apa calda/supa de pui/supa de legume;
  • 80 ml. vin alb;
  • 2 frunde de dafin;
  • 1 lingurita de cimbru uscat;
  • 1 lingura cu faina;
  • sare;
  • piper;
  • putin ulei (pentru prajit);
  • patrunjel verde (cat dorim)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu.

Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se albeasca carnea, avand grija sa nu se arda ceapa.

Adaugam apa calda/supa de pui (legume) si amestecam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Amestecam bulionul cu pasta de rosii si lingura de faina, pana se omogenizeaza foarte bine. Radem morcovul. Turnam totul in oala, potrivim de sare, piper, adaugam si cimbrul, foile de dafin si cei 5 catei de usturoi pisati. Turnam si vinul.

Lasam sa fiarba inca 15-20 minute pana ce sosul mai scade putin si se mai ingroasa (nu foarte mult). 

Pisam si ceilalti 3 catei de usturoi ramasi, tocam si patrunjelul si le adaugam peste ostropel imediat dupa ce am oprit focul. 

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui