Orez arabesc cu fidea

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2012 | 19964 vizualizari

 

As manca in fiecare zi, de bun ce-i!

 

INGREDIENTE

  • orez bob lung pt 2 portii (eu masor cu un pahar de 200 ml, ies cam 3 portii)
  • 1-2 rotocoale fidea (pun 2, ca-mi place mai multa fidea)
  • un cub generos de unt
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc cu fidea:

Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si piper dupa gust. Fideaua trebuie sa se faca maro de-a binelea, "neaparat sa o prajiti pana se arde, altfel nu iese socoteala", asa spune prietena care mi-a dat reteta :)

Cand fideaua e 'arsa', se adauga orezul si se acopera cu apa cam de doua degete, se amesteca si se pune la foc mic, acoperit cu un capac.  Mai invart o singura data cand scade apa la nivelul orezului.

Pe noi ne-a cucerit!:)

TIPS-URI

1

Se poate servi ca garnitura la carne sau peste, sau pur si simplu asa cum e, eventual cu salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc cu fidea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

20.05.2012, 19:31

Anca

ANCA 1

22.05.2012, 18:22

am pus la favorite cateva mai accesibile

AdalexAdalex 1

13.06.2019, 19:20

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Duchesse