Melci cu rahat si miere

de Bucataras in Dulciuri, 1 Mai 2009 | 39072 vizualizari

 

Alina este fara discutie autoarea unor retete deosebite. Palarioarele cu mere sau Cufarul cu surprize si florea nebuna stau marturie. Incercati inca o propunere a Alinei:

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 50 gr zahar pudra
  • 600 gr faina
  • 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker
  • 150 gr margarina maestro
  • 250 ml lapte
  • 300 gr rahat
  • 100 gr miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu rahat si miere:

Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute.
Folosesc pentru prima data garantul pentru aluaturi dospite, dar s-a comportat excelent, aluatul a crescut foarte repede.
Se intinde apoi o foaie si se unge cu restul de margarina. Se impacheteaza si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara. Se taie fasii de 2 degete grosime si se aseaza pe mijloc, pe lungime bucatele mici de rahat. Se preseaza marginile si se formeaza melcii rasucind fasiile.

Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se coc la 180C pana se rumenesc frumos. Cand ii scoatem din cuptor, ii ungem asa fierbinti cu miere.

Sunt minunati ! Pufosi si deliciosi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras 1

13.06.2013, 22:35

Garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker conţine un amestec din praf de copt şi drojdie uscată. Această combinaţie are ca urmare o afânare deosebit de bună a aluatului şi garantează în acelaşi timp gustul specific al aluatului dospit. Este un produs uşor de folosit şi dă rapd rezultate deoarece nu este nevoie de încălzirea ingredientelor şi de timpul necesar pentru dospit!

monik80 1

17.03.2015, 21:08

super buni

mihaelar63 1

17.11.2016, 22:18

Faini !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]