Mancare de spanac

de dakris in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 5229 vizualizari

 

Cu sau fara oua alaturi e mereu gustos si plin de vitamine... :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 2 linguri bulion
  • 1-2 linguri faina
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Spanacul se curata pastrand doar frunzele. Se scufunda in apa unde se mentine 30 min, timp in care "cade" tot pamantul dupa el. Se scurge si se mai spala de 2 ori.

Spanacul se opareste. Astfel, se pune o oala cu apa pe foc. Cand apa incepe sa fiarba se scufunda frunzele de spanac si se mentin 2-3 min, apoi se scurg si se lasa la racorit, cat sa il putem toca :). Se toaca cu cutitul, dupa preferinta.

Ceapa si ardeiul tocate se pun intr-o cratita cu ulei si o cana de apa, se acopera cu un capac si se tine pe foc pana se inmoaie legumele. Adaugam spanacul tocat si acoperim cu apa, din cea in care am oparit spanacul. Se lasa sa fiarba cateva minute, se adauga bulionul, se sareaza.

Faina se desface in putina apa si se varsa peste spanac. Se mai fierbe cca 5 min.

Se serveste ca atare sau cu oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ceapa verde