Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 8557 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr. margarina
  • 100 ml apa in care am fiert cartofii
  • sare daca mai este nevoie

Pentru ghiveci:

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi diferit colorati
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de teilna
  • 1/2 kg rosii
  • sare si piper dupa gust

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci ):

Spalam si curatam legumele.

Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert.

Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au fiert, asa fierbinti ii mixam pana obtinem un piure fin,de consistenta dorita.

Ceapa si ardeii se maruntesc cu robotul,apoi se calesc in ulei timp de 5 minute. Se adauga sare si piper, apoi rosiile trecute prin robot, o foaie de dafin  si lasam sa fiarba pana scade apa. La final se adauga frunza tocata de telina si se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]