Maki & Californian Rolls

de yafa in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 5892 vizualizari

 

Cum Americile si Asia ajung la un compromis ;)

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de alga
  • ~500g de orez pentru sushi
  • 100g de somon
  • 100g de ton
  • 1/2 castravete
  • o nuca de wasabi
  • susan
  • 4 linguri de otet de orez
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • omleta dintr-un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maki & Californian Rolls:

Orezul se fierbe cu ~660ml de apa timp de 10 minute, dam deoparte si acoperim cu un capac 20 de minute, fara sa ridicam in acest timp capacul. Separat otetul de orez, zaharul si sarea se da in clocot. Dupa ce orezul s-a racorit amestecam cu sosul format de otet. Lasam cateva minute la rece.

Pestele se taie in fasii de grosimea unui deget, la fel si castravetele. Atentie cand cumparati pestele, el trebuie sa fie foarte proaspat. Pe o foaie de alga depuneti o cantitate de orez si intindeti cam pe trei sferturi. Asezati  castravetele si pestele, ungeti cu putin wasabi. Rulam foaia de alga bine strans. Pentru “Californian rolls”  intr-o jumatate de foaie de alga asezam castravete, omleta si peste(somon sau ton), rulam bine strans. Intindem o foaie din orez, punem ruloul de alga si rulam. Presaram cu susan.

Dupa ce au stat cateva minute la rece, taiam cu un cutit bine ascutit rondele de 2-3 cm.

Servim cu wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maki & Californian Rolls" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

yafa 1

18.08.2010, 23:04

Mihaela, curaj pentru mai departe..., multumesc

Rose90Daisy 1

05.02.2011, 17:37

arata nemaipomenit ! felicitari !

yafa 1

21.02.2011, 17:01

Rose multumesc mult pentru apreciere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]