Lava cake (Vulcan de ciocolata)

de Antonia_Mindru in Dulciuri, 4 Iun 2015 | 5504 vizualizari

 

Dupa o lunga perioada in care nu am mai postat nimic, m-am gandit azi sa fac celebra prajitura Lava cake, sau vulcanul de ciocolata. Foarte simpla si rapida, e un desert elegant, si numai bun pentru o masa la care vreti sa ii dati gata pe invitati.

 

INGREDIENTE

  • 120 grame unt
  • 50 grame faina
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 120 grame zahar pudra
  • 150 de grame ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake (Vulcan de ciocolata):

Pentru inceput se pune o  oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi se adauga zaharul, si un praf de sare si se omogenizeaza. La urma se adauga faina si se amesteca pana aceasta se incorporeaza. Aluatul trebuie sa fie gros, dar usor lichid. Formele se ung cu unt si se pune aluat cam 2/3 din forma. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade. Se dau la cuptor timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se pun intoarse pe o farfurie, prajitura o sa iasa din forma pe farfurie, se poate pudra cu zahar pudra, se poate servi cu fructe proaspete(zmeura, sau capsuni, cirese) sau cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake (Vulcan de ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa