Inimioare dulci

de diana_k in Prajituri, 5 Noi 2011 | 3971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  •  200 ml smanatana
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • cacao
  •  zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
Faina o cernem intr-un lighenas, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientelor: oul, sarea, smantana,  zaharul ramas.
Framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptunghiuri de aproximativ 10/10 cm.
Presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, impaturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
Lasam 10 minute sa se odihneasca si sa creasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]