Higado pollo con penne (Ficat de pui cu paste)

de naomy in Ficat, 16 Dec 2011 | 5536 vizualizari

 

Este o reteta spaniola cu mici modificari facute de mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 paste (vezi foto nr 1)
  • 1 ceapa
  • 2 cateii usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri de coaja  de portocale taiata feliute subtiri
  • 2 foi de dafin
  • 120 mil vin rosu
  • 2 linguri de pasta tomate
  • 2 linguri de smantana
  • sare si condimente dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Higado pollo con penne (Ficat de pui cu paste):

Spalam bine ficatul de pui si il taiem bucatele potrivite.

Separat fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei de masline si dupa preferinta cu anumite mirodenii cum ar fi (busuioc,piper boabe asortate etc.) Cand sunt gata le strecuram si le mentinem calde.

Se curata ceapa si usturoiul, iar ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul bine incins, apoi se adauga treptat usturoiul impreuna cu ficatul, coaja de portocale si cele doua foi de dafin. Se amesteca incontinuu cam 7 minute, dupa care se scoate ficatul pe o farfurie. Apoi  adaugam vinul, pasta de tomate si smantana si lasam pana scade si se formeaza un sos un pic mai gros. Adaugam din nou ficatul, scoatem foile de dafin si mai lasam cateva minute dupa care adaugam sare si condimente. 

Se serveste peste pastele inca calde alaturi de un vin bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Higado pollo con penne (Ficat de pui cu paste)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de gasca [ liba maj ] prajit