Gogosi de post

de Silvioara in Dulciuri, 9 Aug 2011 | 25519 vizualizari

 

M-am gandit sa fac ceva rapid, gogosi de post, care se mananca pe nerasuflate, calde si pudrate cu mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 500 ml. apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr. drojdie
  • o cana de zahar tos
  • arome (esenta vanilie, coaja de lamaie, portocala)
  • un praf de sare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Vom proceda astfel pentru a prepara aceste delicioase gogosi de post:

Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc.

In apa calduta pun zaharul, sarea, amestecand pana se topeste zaharul, apoi uleiul, drojdia maruntita si 2-3 linguri de faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza amestecul, il tunam peste faina cernuta si incepem procesul de framantare pana se obtine un aluat putin mai tare decat cel de cozonac.

Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit, la caldura, aprox. 45 min. Pe masa unsa cu ulei sau pudrata cu faina se modeleaza gogosile;se pot umple si cu gem, dulceata, dupa preferinta fiecaruia.

Se mai lasa pe masa, la dospit, inca 15 min., apoi se prajesc in ulei incins.

Gogosile de post se servesc calde, pudrate cu zahar din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (23)

ionela2682 1

11.08.2011, 13:38

- Andreea - 1

03.12.2011, 16:09

am facut si eu acum...suuuuuuuuuuuuuuuuuuper bune.

Cris2711 1

03.12.2011, 16:12

Caroline,le-ai facut acum?asteapta-ma ca vin ,io aduc cafeaua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Amandina de post