Gogosi cu inghetata

de nadina73 in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 7293 vizualizari

 

ceva bun racoros si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 450 ml lapte caldut
  • 7o g unt topit
  • putina sare
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la 2 lamaie
  • 35-40 g drojdie proaspata
  • inghetata de vanilie
  • gem-optional
  • caramel-optional
  • zahar pudra aromat
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

Se framanta aluatul pt gogosi.

Se pun in masina de paine faina ,laptele caldut in care s-a dizlovat drojdia,sare,coaja de lamaie,zaharul,untul  topit si se lasa la programul de framantat si dospit.

Cand aluatul e gata dospit se intinde foaie se taie cu un pahar sau cu ce forma doriti (eu am taiat si cu un paharel mic in mijloc sau un capacel de cutie de medicamente,am vrut sa fie cu gaura,nu radeti)) si se prajesc in ulei foarte bine incins.

Cand s-au racit se taie pe  orizontala in doua(vor fi goale inauntru,se umfla si ramane gaura)se pune inghetata de vanilie(de care va place)sirop de caramel sau putin gem apoi se pune capacul taiat se pudreaza cu zahar pudra aromat(il amestecati cu vanilie)

decorul ..................dupa bunul plac al fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rocsi 1

18.06.2010, 13:28

nu biluta vreau o floricica...da am un spirit de obeservatie foarte dezvoltat...bravo pt cadoul facut mamei tale

mariac 1

23.06.2010, 20:12

bine draga ne faci pofta si cine stie ce se poate intimpla

Sylvia 1

24.06.2010, 18:15

Nadina esti tare draguta am glumit. Mergem pe Costa Brava mai sus de Barcelona in Malgrat de Mar , sper sa fie frumos ca in poze asa pare e prima data cand vizitam Spania.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]