Gem de prune

de T I M E A in Dulceata / Gem, 15 Aug 2012 | 7457 vizualizari

 

Din camarile noastre nu poate lipsi minunatul gem de prune cu aroma lui inconfundabila.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune fara samburi
  • 800 gr zahar
  • zeama de la o lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.

Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.

A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda gemul de prune de fundul cratitei.

Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.

Fierbem aprox 2 ore pentru un gem de prune  mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti un gem de prune  mai moale.

Turnam gemul de prune in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi. 

 

TIPS-URI

1

gustosul gem de prune poate fi folosit cu succes la prepararea prajiturilor,tartelor sau cornurilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune