Gem de prune

de jolygina in Dulceata / Gem, 24 Aug 2010 | 9400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kgprune
  • 500g zahar
  • o esenta de migdale
  • un zahar vanilat
  • o mana de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

se curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul  si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il mai lasati. Verificati daca este gata luand o lingura din compozitie si o puneti pe o farfurie si daca nu se scurge si sta pe loc inseama ca este gata

cand este gata si o luam de pe foc punem zaharul vaniliat ,esenta de migale (asa isi pastraza mai bine aroma)

turnam compozitia in borcane asa calda, le punem capacul si intoarcem invers  pentru a se forma vidul in borcane

sper sa va placa reteta mea !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]