Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2012 | 4218 vizualizari

 

Pot fi servite şi fără cârnaţi, doar cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Găluştele
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • 100 ml apă
  • puţină sare
  • 1 lingură ulei
  • Sosul
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • roşii cherry în bulion (din propria cămară)
  • 4 linguri bulion
  • sare, piper după gust
  • 4 linguri ulei
  • cârnaţi pentru garnitură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi:

Într-o oală punem apă la fiert.

Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus.

Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei linguri obişnuite de mâncat. Le fierbem circa 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare şi lăsam puţin la scurs.

 Pentru sos răzuim morcovul şi pătrunjelul, tăiem ceapa cubuleţe mici, apoi le călim puţin în ulei. Adăugăm roşiile cherii şi bulionul, sarea şi piperul după gust.

Luăm oala de pe foc şi turnăm găluştele peste sos, după care amestecăm uşor pentru a nu le zdrobi.

Tăiem cârnaţii rondele şi-i prăjim puţin, apoi îi încorporăm în compoziţia cu găluşte.

Ornăm cu roşii cherii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]