Galuste cu prune- gomboti, knedle

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 6487 vizualizari

 

Gomboti, knedle, galuste cu prune ...In Ungaria, galustele cu prune poarta numele de gombóc sau knédli.
In alte tari, precum Austria, Slovenia, Cehia, Slovacia etc., pentru a numi galustele cu prune (sau cu alte umpluturi, chiar si cu carne) se folosesc diverse variatiuni ale cuvantului Knödel (knedl, knedle knedľa). 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/galuste-cu-prune-gomboti-knedle.html

 

INGREDIENTE

pentru 12 galuste :

  • 500 g cartofi
  • o lingurita sare
  • 25 g unt
  • 100 g pesmet
  • 125 g zahar brun
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • 12 prune
  • un ou
  • o lingura ulei
  • 125 g faina sau cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune- gomboti, knedle:

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare.

Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu.

Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute.

Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Se spala prunele si se scot samburii.

Dupa ce  au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie cuburi.

Se pun in bolul robotului si se amesteca pana se obtine un piure tare.

Se adauga putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc.

Puneti o lingurita din compozitia pesmet - zahar rezervata in fiecare pruna.

Se impatureste aluatul in jurul prunei, formand o bila. 

Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita, se adauga galustele si se lasa sa fiarba.

Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. 

Se scot din apa si se dau prin pesmet.

Se servesc caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune- gomboti, knedle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere