Galbiori pentru iarna

de diaconta in Conserve, 3 Iul 2011 | 38285 vizualizari

 

A venit si randul galbiorilor sa se aseze frumos pe rafturile camarii.Acestea sunt ciupercile care noua ne plac cel mai mult.Din fericire ,se pare ca vremea este tocmai potrivita pentru ca sa avem foarte multi.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg galbiori
  • sare grunjoasa pentru muraturi
  • apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori pentru iarna:

De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea.

Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat cei pastrati la congelator.

Galbiorii se curata si se spala,apoi se taie in bucati mai mici sau mai mari ,dupa preferinta fiecaruia.Se pune o oala cu apa si putina sare sa fiarba,apoi vom opari galbiorii.Se scot si se aseaza in borcanele curate,pregatite in acest sens.

Din cantitatea mentionata au iesit doar trei borcane.

Se fierbe apa cat sa se umple borcanele cu sare grunjoasa pentru muraturi(neaparat sa fie  acest fel de sare).Este nevoie de sare cat sa fie mai sarat decat se poate manca ,dar nici nu trebuie exagerat.Inainte de a-i folosi ,la iarna ii vom pune la desarat.

Gata reteta si borcanele sunt deja in camara.

Pofta buna ...mai la iarna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]