Fursecuri cu migdale, portocale si gem

de RuxyRux in Prajituri, 17 Dec 2012 | 8625 vizualizari

 

Astazi a fost ziua fursecurilor..,,,mi-a luat vreo 4 ore insa a meritat pentru ca au iesit delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale
  • coaja rasa de la 2 portocale( daca nu va surade ideea lasati numai una)
  • vanilie pudra( sau extract sau esenta ce doriti)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • gem ( capsuni, piersici, prune)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale, portocale si gem:

Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender.

Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat.

Se pune la rece aluatul pentru 30 de minute.

Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata de intinde nu foarte subtire, apoi se decupeaza forme , se apasa cu degetul in mijloc unde se aseaza gemul.

Se coc pentru aproximativ 15 sau 20 de minute la 180 de grade. pe masura ce cuptorul se incinge foarte tare, la a doua tava este posibil ca timpul de coacere sa scada, deci atentie sa nu le ardeti.

Se pastreaza in jur de o saptamana in cutii de tabla( daca se poate) si invelite in hartie de prajituri( asta daca nu le devoreaza copiii intre timp)...:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale, portocale si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE